Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Kastle

Delavnica izdelovanja modularnega sintetizatorjev za ljubitelje DIY sinteze in nastopov v živo. Delavnica poteka v sklopu Zborovanja DIY sintičev.

Kastle.jpg

DATUM: 13. maj | 10.00 – 15.00
MENTORJI: Bastl Instruments
LOKACIJA: Poligon Kreativni center, Tobačna 5, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Kastle je mini modularni sintetizator zvoka z izhodom za slušalke, dvema vhodoma/izhodoma za povezovanje z drugo opremo, poganjajo pa ga tri AA baterije. Je prijazen za DIY izdelavo in idealen za začetnike v polju DIY sinteze, hkrati pa ponuja kar nekaj unikatne funkcionalnosti za raznorodne modularne sisteme. Zagotavlja vso zabavo, ki jo ponujajo modularci, za ugodno ceno, hkrati pa je dovolj majhen, da ga lahko pospravite v žep in igrate povsod!

Ima edinstven digitalen lo-fi zvok, z njim pa lahko poizvajate tako melodije, šume, drone, naj bo mehke ali grobe. Zasnovan je tako, da je odlična zabava sam po sebi, a najbolj zažge v kombinaciji z drugo modularno opremo.

Kastle je open source DIY projekt. Poganjata ga dva Attiny 85 čipa, ki ju lahko preprogramirate z Arduinom (Poguglajte: “programming Attiny 85 with Arduino”). Z enim od čipov generira zvok, drugi pa skrbi za modulacijo. Za Attiny čipe je na voljo več različne programske opreme.


O mentorjih

Bastl Instruments je dinamično in skupnostno orientirano podjetje, ki se osredotoča na produkcijo ročno izdelanih elektronskih glasbenih inštrumentov. Njihovi izdelki vznikajo predvsem iz potreb, ki jih imajo kot glasbeniki ter vključujejo vse od namiznih instrumentov in pripomočkov do modulov za eurorack modularne sisteme. Skupnost Bastl Instruments sestavljajo glasbeniki, hekerji, umetniki, izumitelji, oblikovalci, DJji in inženirji, ki gojijo strast do oblikovanj inovativnih zvočnih okolij in družbenih situacij. Njihovi instrumenti zvenijo edinstveno, so DIY in prilagodljivi ter tako gonilci družbenih interakcij na spletu in v živo. Delujejo v Brnu na Češkem.

Prijava

Kotizacija za delavnico znaša 50 € in mora biti poravnana na licu mesta pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol. Delavnica je preddogodek Zborovanja DIY sintičev, ki bo potekal v sklopu Mini Maker Faire Ljubljana, v sodelovanju z Kreativnim centrom Poligon in Zavodom 404, s podporo Ministrstva za kulturo in Oddelkom za kulturo Mestne občine Ljubljana.