Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

KUD France Prešeren

Predloga:Masterbar

To je nova domača stran KUD France Prešeren.

Kaj mora bit gor?

Kaksen je menu1?

Novice

KUD France Prešeren
ustanovitelji KUD France Prešeren

Spored

Kazalo

KUD France Prešeren - lokacijaO KUDu

Prostori | Kontakt | Financiranje | Statistika prireditev | Lokacija | Podatki


KUD FRANCE PREŠEREN je neprofitno kulturno umetniško društvo, ki s svojo programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo. Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse.

Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.