Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Jurij Podgoršek : Potiskanju pikslov naproti

Delavnica programiranja igric v jeziku Racket za mladostnike 14+

Podgoršek koNS.jpg

DATUM: 8., 10., 15. junij 2020 | 17.00-20.00
MENTOR: Jurij Podgoršek
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org; udeležba na delavnici je brezplačna.

O delavnici

Rad/a igraš video igrice in se sprašuješ, kako so ustvarjene? Se želiš tudi ti naučiti osnov programiranja igric? Te zanimajo odprtokodni programi?

Potem si vabljen/a, da se pridružiš delavnici, na kateri bomo spoznali osnove programiranja na primeru preprostih iger. Programiranja se bomo učili v jeziku Racket iz "družine" programskih jezikov LISP.

V uvodu (v uvod!) boste spoznavali z razvojno okolje, sintakso jezika in temeljne gradnike pri programiranju. Cilj delavnice je tudi pokazati, da programiranje ni veščina, ki zahteva vnaprej dane sposobnosti, ampak se ga lahko začne učiti prav vsaka in vsak!

Serija izobraževalnih srečanj za uvod v programiranje igric bo izvedena v obliki treh delavnic pod vodstvom programerja Jurija Podgorška. Za udeležbo na prvi delavnici bomo prijaviteljem poslali kratek video vodič (v obliki screencast-a), na osnovi katerega boste začeli prvo srečanje.

foto: Matjaž Rušt

O mentorju

Jurij Podgoršek je študiral računalništvo in informacijske tehnologije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru. Več kot deset let programira spletne aplikacije in administrira računalniške sisteme, pretežno s prosto programsko opremo. Občasno sodeluje pri tehničnih dopolnitvah novomedijskih umetniških projektov. Trenutno je vodja informatike na Radiu Študent, kjer sodeluje tudi kot soavtor oddaje Tehno Klistir, posvečene regulacijam tehnologije. Pri Društvu Ljudmila, laboratoriju za znanost in umetnost, sodeluje v razvojni ekipi portalov Kulturnik in Culture.si ter je tudi član kolektiva/iniciative za samoupravno prosto gostovanje kompot.si.

Galerija

Racket.png

Prijave

Delavnica je namenjena mladostnikom od 14. leta dalje. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava na: delavnica@ljudmila.org.

Udeležba na delavnici je brezplačna, udeleženci naj s seboj prinesejo prenosni računalnik (z naloženim operacijskim sistemom Linux, Windows ali Mac). Delavnica bo trajala 3 ure, s kratkim premorom.

Kolofon

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kons logo.png Errs eng.png Mk-logo.png