Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Jeff Kolar

Jeff Kolar: Ekologija transmisij // predavanje in delavnica
Datum: Torek, 17. februar ob 18.00

Kolar.jpg

Jeff Kolar (US) je zvočni umetnik in kustos, ki živi in ustvarja v Chicagu. Kritiki njegovo delo, ki vključuje različne kolaborativne projekte, radio oddajanja kratkega dosega in performanse, opisujejo kot »cefranje zvočnikov« (Half Letter Press) in »čudovito čudno« (John Corbett). Jeff Kolar je aktiven v raziskovalni skupini free103point9, ki se ukvarja z umetnostjo radijskega oddajanja ter je ustanovitelj in kurator eksperimentalne radijske platforme Radius.

Med 3. in 28. februarjem je Jeff Kolar na povabilo CONE, Zavoda za procesiranje sodobne umetnosti, na rezidenci v JSKD v Ljubljani.

* * *

Izraz Ekologija transmisij se nanaša na dinamičen in spremenljiv odnos med energijo, ljudmi in elektronskimi napravami. Z uporabo različnih brezžičnih tehnologij se bodo udeleženci delavnice spoznali z naravo oblikovanja elektromagnetnih valov, ki se formirajo v odnosu do človeških teles, prostorskih postavitev in kozmičnega okolja. Udeleženci bodo ustvarili več med seboj povezanih provizoričnih radijskih postaj, ki bodo predrugačile (shekale) brezžične povezave v realnem času in prostoru.

Delavnica bo predstavila tudi materialne vidike celotnega elektromagnetnega spektruma, različne uporabe prenosnih tehnologij za potrebe umetniškega izražanja ter nabor odprtokodnih in prostodostopnih pristopov za samostojno radijsko oddajanje kratkega dosega.

Na delavnico, ki bo potekala v angleškem jeziku, s seboj prinesite različne brezžične naprave (sprejemnike, emiterje, dvosmerne radie, telefone, mobilnike, ...).

V sodelovanju z Zavodom CONA in JSKD. Izobraževalni program Laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.