Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Izobraževanje/Izobraževalnice/Medijski govor

< Izobraževanje‎ | IzobraževalniceDelavnica medijskega govora (za podcasterje)

Mentorica: Helena Božič

Trajanje: 2 x 3 ure (z odmorom)

Datum delavnice: 7. in 8. december, med 17. in 20 uro

Lokacija: Ljudmila, Rimska 8, 1000 Ljubljana

program Ljudmile: Izobraževalnica

O delavnici

Delavnica bo obsegala teoretični in praktični del. Na teoretičnemu delu bodo predstavljeni osnovni elementi govora v širšem pomenu besede, ter medijsko – elektronski govor. Udeleženci se bodo seznanili z napotki in vajami za dihanje, branje, pripovedovanje itn. Teoretični del bo vseboval tudi osnove naglaševanja in pravorečja. V praktičnem delu bodo udeleženci sprotno preizkušali tehnike in vaje. Sistematično in analitično se bomo lotili izgovorjave, intonacije in interpretacije ter pripovedovanja. Skušali bomo najti tiste individualne prvine v govoru, ki znotraj vsakega posameznika tvorijo spontan, vendar prepričljiv in profesionalen verbalni prenos sporočil. Na delavnici bomo – z uporabo odprtokodnega programa za obdelavo zvoka Audacity – posneli kratke prispevke, se poslušali in analizirali ter se priučili kako prispevke objaviti kot podcast na spletu. Delavnica bo potekala v slovenščini.

O mentorici

Helena Božič je radijska in televizijska napovedovalka, glasbena kritičarka in didžejka, avtorica radijskih oddaj, interpretinja in performerka. Zadnjih enajst let poučuje govorne in bralne tehnike ter vodi predavanja na temo Teorija govora in Medijski govor. Med leti 2000 – 2001 je bila vodja službe za napovedovanje na Radiu Študent, med leti 2003 – 2006 pa je delovala pretežno v glasbeni redakciji. Osem let je sodelovala pri produkciji zvočnega časopisa in opreme zvočne knjižnice Zveze Društev Slepih in Slabovidnih Slovenije. Kot napovedovalka in novinarka je sedem let sodelovala z oddajo nacionalne televizije Studio City. Z mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk, kot avtorica kataloških besedil, interpretinja/ performerka, izvršna producentka in organizatorka je pričela sodelovati leta 2004. Od leta 2008 kot moderatorka sodeluje z zavodom Cona pri projektih RadioCona. Letos igra in ustvarja zvočno podobo v eksperimentalni gledališki predstavi Eksplozija (režija Barbara Kapelj Osredkar) v Gledališču Glej.

Prijava Število mest je omejeno, zato se prosim prijavite/najavite na: delavnica@ljudmila.org. Prispevek za 6 urno delavnico je 15 € za posameznike, 30 € za predstavnike institucij, 60 € za zaposlene v profitnem sektorju. Plačilo pred samim začetkom delavnice je pogoj za udeležbo. Če imate svoj prenosnik, se z njim udeležite delavnice. Delavnica bo potekala v slovenščini.

Več na: http://www.ljudmila.org/dat/Delavnica_medijskega_govora_za_podcasterje/