Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

HiperOído: DIY pick-up mikrofon

Hiper (from spanish) - prefix that means above, over, or in excess.
Oído (from spanish) - the hearing sense. The ear, as well.

01 transductores-baja.jpg DATUM: Torek in sreda 11. in 12. junij, od 16. do 20. ure
MENTOR: Chrs Galarreta
LOKACIJA: Aksioma | Projektni prostor, Komenskega 18, Ljubljana (TOR)
Ljudmila, Rimska 8, 1000 Ljubljana (SRE)

O delavnici

Na prvem delu delavnice se bodo udeleženci spoznali z dojemanjem in snemanjem zvokov iz okolja ter sestavili dva “naredi sam” transduktorja - kontaktni mikronfon in senzor za sprejemanje elektromagnetnih valov ter razjasnili njune funkcije delovanja. Drugi del delavnice vključuje delo na terenu, udeleženci se bodo z narejenimi mikrofoni odpravili v mesto in poslušali ter snemali atmosferične in subakustične elektromagnetne valove. Delavnica teoretično izvira iz avtorjevega eseja Residuos Sonoros Invisibles y Continuidad // Nevidni ostanki in kontinuitete. Dostopen tu.

O mentorju

Chrs Galarreta (Peru) je na južnoameriški eksperimentalni glasbeni sceni prisoten od leta 1995. Je ustanovitelj neodvisne glasbene založbe in skupnosti Aloardi in mnogih glasbenih skupin (DiosMeHaViolado, Evamuss, Azucena Kantrix, Tica, Garrapata, ...). Področje njegovih interesov so raziskovanje glasbenih de-kompozicij, hekanja človeške percepcije v času in prostoru in socialna samo-rekognicija. Danes živi med Francijo in Nizozemsko, razvija lastne neodvisne zvočne projekte ter študira na Institute of Sonology of the Royal Conservatoire.

Prijava

Cena delavnica je 10€ in vključuje vstopnico za koncert Chrsa Galarrete ter graške zasedbe Sex Jams v klubu Gromka, v četrtek 13. junija. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, mikronofoni ostanejo v vaši lasti. Prijava na delavnica@ljudmila.org. V kolikor imate zvočno snemalko, jo prosim prinesite s seboj.

Progam Prosto-vezje je podprt s strani JSKD.