Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Goto80 - chipmusic, demoscena, roboti

Goto80: Chipmusic, demoscena, roboti

DATUM: četrtek, 26. september 2019 | 19.00
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, 1000 Ljubljana

FACEBOOK DOGODEK

80 goto 1.jpg

O dogodku


Goto80, staromedijski umetnik iz Švedske, bo predstavil svoja dela in podrobneje razložil njihov kontekst - dve povezani, pa vendar odtujeni subkulturi: demosceno in chipmusic sceno. V devetdesetih letih sta mu namreč prav ti pokazali pomembnost učinkovite in spretne izrabe omejenih virov.

Dandanes se GOTO80 skuša nadomestiti z robotom. Na Commodore 64 bosta mali robot in njegov prijatelj Goto80 skupaj izvedla improviziran set, ki se bo gibal med ambientom, elektrom in dubom.

O umetniku

Goto80 je švedski staromedijski umetnik in raziskovalec, ki se ukvarja z glasbo, umetnostjo in teksti. Njegovi nastopi v živo so običajno eksplozija žanrov, v katerih v svojem posebnem 8-bitnem slogu brezšivno meša pop, acid, electro in punk. Privlačno, hrupno, funky in neustrašno!
Po samo-šolanju v hekerski kulturi demoscene devetdesetih je bil eden prvih, ki je okoli leta 2000 na odre pripeljal ti. chipmusic. Nastopal je po vsem svetu in izdal na tisoče pesmi, ki jih je bilo možno prenesti brezplačno, na kartuši za C64, v sirovih burgerjih, in celo na zidu Muzeja gibljivih slik v New Yorku.
Svoja dela je predstavil na festivalih, kot so Transmediale in Ars Electronica.Kot raziskovalec je objavil besedila o chipmusic in demosceni pri založbi Ashgate in na Rhizome.org. Trenutno raziskuje kolektivno retro-arhiviranje in piše knjige ter prispevke o besedilni grafiki.
Goto80 vodi umetniški blog TEXT-MODE in raziskovalni blog Chipflip.

Glasba: https://www.goto80.com/music
Umetnost: https://www.goto80.com/art
Raziskave: https://www.goto80.com/writing

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo, Mestne občine Ljubljana, Oddelek za kulturo, ter Evropskega regionalnega razvojnega sklada.

Projekt KONS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logo atol.png Mk-logo.png MOL logo.svg ESRR logo slo.jpg