Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Gostimo VIDEO VEČERJO - Kulturni inkubator: Boštjan Čadež – Fšk

Boštjan Čadež – Fšk: Video mapping
DATUM: 6. aprila ob 20. uri na Ljudmili, Rimska 8, Ljubljana

Boštjan Čadež - Fšk bo z video projekcijami mapiral veliko sobano na Ljudmili, postregel z video animirano instalacijo in prikazal arhitekturo mapiranja z elektronsko sliko. Obenem bo predstavil svoje delo na tem področju ter podal nekaj zanimivejših nasvetov in trikov video mapiranja. Ob video poslasticah nam bo tokratni kuhar serviral tudi slastni meni presenečenja.

O avtorju

Boštjan Čadež - Fšk je uveljavljen soustvarjalec klubske kulture doma in na tujem. Deluje na področju generirane elektronske slike, procesiranja video signala in ustvarjanja interaktivnih uporabniških okolji. Sodi med inovativnejše avtorje mapiranih video projekcij. Pred kratkim je gostoval v Ženevi v Švici v klubu Le Zoo Usine, med drugim je hišni VJ dogodkov: Zeleno sonce, Elements, Astro Disco, Coluors in Nered. S svojo igrico Line Rider je uspešen tudi na globalnem trgu.

O projektu

Video vecerja logo.jpg
Projekt VIDEO VEČERJA je sklop dogodkov, ki se izvajajo enkrat mesečno v Kulturnem Inkubatorju - MKC v Mariboru.

V vsakem posameznem enkratnem večeru povabljeni ustvarjalec pripravi tematsko izhodiščno video projekcijo in jo vsebinsko osmisli s kuharskim dodatkom. Lastno domišljena video večerja je povsem avtorski pristop posameznega avtorja in izhaja iz njegovega osebnega odnosa, razmišljanja in zanimanja. Lahko je odgovor na njegovo trenutno ustvarjalno raziskovanje ali pa prikaz preteklega dela. Posamezni avtor se lahko osredotoči na določene detajle: barvo, obliko, okus, namen, vsebino, videz,… Izbor umetnikov je raznolik in se ne omejuje na čas in prostor iz katerega izhajajo.

Nabor VIDEO VEČERIJ je tako pester, s širokim razponom različnih pristopov in osebnih izpovedi.


Vstop prost!

Program Ljudmila pri KUD France Prešeren Trnovo in društvo Ljudmila, laboratorij za znanost­­­ in umetnost podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije in MOL – Oddelek za kulturo.