Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

FreedomBox

James Vasile: FreedomBox foundation
Datum: Sobota, 22. oktober ob 13h (Ljudmila, Rimska 8) in ob 15h (WebCamp – Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška 25)

Freedombox.jpg

Gost Ljudmilinega digitalnega obroka bo James Vasile, vodja fundacije FreedomBox, ki razvija prosto programje za mali domači strežnik, ki se preprosto vtakne v elektriko. FreedomBox je orodje za ohranjanje zasebnosti pri spletnih komunikacijah, saj sporočila pridejo le do naslovnikov, ne pa tudi recimo na strežnike kake velike ameriške korporacije.

Ob 13h vas vabimo na sproščen pogovor o projektu FreedomBox na Ljudmilo, Rimska cesta 8, Ljubljana. Posebej ste vabljeni vsi, ki vas zanima sodelovanje pri razvoju projekta.

Ob 15h bo James Vasile predstavil FreedomBox tudi na WebCampu na Fakulteti za Elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Predstavitev projekta FreedomBox je izvedena v sodelovanju z festivalom Elevate iz Gradca, Multimedialnim institutom – net.klubom mama iz Zagreba.

WebCamp dogodki združujejo profesionalce s področja spletnih tehnologij. Verjamemo, da imamo v Sloveniji prav toliko strokovnjakov in entuziastov kot v Londonu ali San Franciscu, samo več se moramo pogovarjati med seboj ter deliti znanje. WebCamp je organiziran po BarCamp principu kjer so predavatelji udeleženci sami. S tem zagotavljamo, da se celotna skupnost uči zadev na njej primernem nivoju in skozi dogodke večamo nivo znanja in zahtevnost predavanj.

Program Ljudmila pri KUD France Prešeren Trnovo in društvo Ljudmila, laboratorij za znanost­­­ in umetnost podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije in MOL – Oddelek za kulturo.