Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

E-techstil

Delavnica izdelovanja inovativnih e-tekstilnih senzorjev v sodelovanju z Iniciativo ČIPke.

Koba etechstil.jpg

DATUM: 24. – 26. oktober | 17.00 – 20.00
MENTORICI: KOBAKANT
LOKACIJA: RAMPA Lab, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: info@rampalab.org

O delavnici

Na 3-dnevni delavnici bosta članici umetniškega kolektiva KOBAKANT predstavili prevodne tkanine, vlakna in niti, iz katerih se lahko izdela različne senzorje. Udeleženke delavnice bodo raziskale prevodne in uporne lastnosti predstavljenih materialov ter izdelale dobro narejene kopije izbranih dizajnov. Na koncu delavnice bodo izdelale inovativen tekstilni senzor na osnovi lastne ideje. Med delavnico bo vsaka udeleženka izdelala knjižico, v kateri bodo zbrani tako eksperimenti in kopije kot dizajni, ki so jih ustvarile same!

O mentoricah

Mika Satomi in Hannah Perner-Wilson sodelujeta že od leta 2006, leta 2008 pa sta ustanovili kolektiv KOBAKANT. Skozi svoje delo raziskujeta uporabo tekstilnih tehnik in elektronike, ki ju z združevanjem uporabljata kot sredstvo za kritiko današnje visokotehnološke družbe. V svojem delu prek humoriziranja tehnologije kritizirata stereotipe, ki se na eni strani nanašajo na tekstilno obrt, na drugi pa na elektrotehniško inženirstvo. Kolektiv KOBAKANT verjame, da tehnologija obstaja zato, da jo uporabniki hekamo, ustvarjamo in prilagajamo lastnim potrebam.

Prijava

Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na info@rampalab.org.

Kolofon

Delavnica poteka v sodelovanju s programom ČIPke (RAMPA Lab), ki ga sofinancirata Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo in ŠOU v Ljubljani, v sodelovanju z Ljudmilo in Zavodom Projekt Atol, s podporo Ministrstvo za kulturo in Mestne občine Ljubljana – Oddelek za kulturo.