Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

DIY Dirty Video Mixer

Delavnica video povratne zanke in izdelovanja DIY video mešalke Dirty Video Mixer pod vodstvom Blaža Pavlice.

Pavlica 1.png

DATUM: 20. februar 2019 | 16.00 – 19.00
MENTOR: Blaž Pavlica
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Na delavnici bodo udeleženci pod mentorstvom Blaža Pavlice spoznali osnove video povratne zanke, s katero lahko v projekciji/videu ustvarimo občutek neskončnega prostora. Ta osnovni prostor lahko manipuliramo s premiki kamere in raznimi video efekti, kar nam omogoči dalje razvijati geometrijo vselej spreminjajočega prostora in ustvarjanje “gibljivih fraktalov”. Pri kompleksnejših postavitvah postane povratna zanka vse manj predvidljiva, celo kaotična, saj se šumi in “napake” ekrana ter kamere razraščajo v nove oblike.

Dodatne učinke lahko dosežemo, če v povratno zanko vključimo video mešalke in efekte. Prav zato bodo udeleženci na delavnici izdelali tudi “dirty video mixer” – najpreprostejšo video mešalko. Ta preko mešanja dveh video signalov brez sinhronizacije ekranu onemogoča pravilno branje signala, zaradi česar v videu prihaja do napak. Z mešalko lahko v video signal zmešamo tudi avdio signal. Tako dobimo vodoravne črte, katerih debelina je odvisna od frekvence zvoka. Mešalka je tako zelo uporabna pri delu z video povratnimi zankami in za ustvarjanje glitchev.

Delavnica je primerna za vsakogar – zanjo ne potrebujete predznanja.

O mentorju

Blaž Pavlica je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko na programu Interdisciplinarni študij računalništva in matematike. Ukvarja se z elektronsko glasbeno produkcijo in didžejanjem. Kot tonski tehnik dela na Radiu Študent, kjer je leta 2017 z Jašo Bužinelom začel ustvarjati radijsko oddajo Partijska linija. Je soustanovitelj serije dogodkov elektronske glasbe Cosmic Sex. V zadnjem času se ukvarja tudi z vizualijami (VJ za Nesesari Kakalulu, na festivalih Tresk in Klubski Maraton). Ustvaril je avtorsko glasbo in vizualije za dve plesni predstavi: Meduza in Niti strela ne udari v ravni črti, ki sta bili izvedeni v Plesnem teatru Ljubljana. Kot tonski in lučni tehnik sodeluje pri izvedbi raznoraznih dogodkov.

Prijava

Kotizacija, ki krije stroške materialov za delavnico znaša 5 € in mora biti poravnana na mestu, pred začetkom delavnice. Končni izdelek ostane v vaši lasti. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Izobraževalni program laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpirajo Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol), Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in mreža EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg Eastn-dc.png