Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Cedrik Fermont

Cedrik Fermont: Zgodovina elektronske in eksperimentalne glasbe v Afriki in Aziji
Datum: 2. julija ob 19. uri

* * *

Predavanje, ki bo podkrepljeno z zvočnimi primeri, se bo dotaknilo nastanka elektronske in eksperimentalne glasbe v Aziji in Afriki. Četudi zgodovino elektronske in eksperimentalne večinoma povezujemo z Zahodno kulturo, zasledimo zgodnje zvočne eksperimente že leta 1944 v Egiptu (Halim El-Dabh), v Izraelu l.1957 (Shalhevet Freier), Turčiji l.1959 (Ilhan Mimaroglu), leta 1963 v Indoneziji (Slamet Abdur Sjukur), l.1965 v Iranu (Alireza Mashayekhi) itn.

Kot rezultat Cedrikovega dolgoletnega raziskovanja izvora underground elektronske, noise, eksperimentalne in elektro-akustične glasbe, zbiranja biografij, dokumentov in zvočnih zapisov, nastaja material za knjigo, ki bo izdana v prihodnjih letih.

Cedrik Fermont, lastnik belgijske založbe Syrphe Records, se je na svoji neskončni svetovni turneji srečeval z umetniki in ustvarjalci iz vsega sveta ter sodeloval pri različnih projektih eksperimentalne, industrial in ambientalne glasbe, kot so Ambre, Ammo, Axiome, Dead holliwood Stars, Imminent, Xingu Hill, Panacea, ...

Posebna zahvala: Sanja Kuveljić in Aluviana.

Program Ljudmila pri KUD France Prešeren Trnovo in društvo Ljudmila, laboratorij za znanost­­­ in umetnost podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije in MOL – Oddelek za kulturo.