Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Carolin Liebl in Nikolas Schmid-Pfähler: RE:PLACES

REPLACES-detail.jpg

Razstava

14. 9.–5. 10. 2023
Galerija Kresija, Stritarjeva ulica 6, Ljubljana

Odprtje razstave: 14. 9. 2023, 18.00
Vodena ogleda: 26. 9. in 5. 10. 2023, 17.00
Predstavitev delovanja robota: vsak dan; pon–pet ob 17. uri in sob-ned ob 11. uri

RE:PLACES

Razstava RE:PLACES predstavlja nenavadne, ukrivljene pisane objekte in kompleksno napravo, ki spominja na trinožni planetarni pristajalni modul in kot partner sodeluje pri ustvarjanju visceralne izkušnje predelave plastike. Umetnika Carolin Liebl in Nikolas Schmid-Pfähler s performativno instalacijo raziskujeta življenjski cikel plastičnih materialov in razmišljata o alternativnem krogu (umetniške) produkcije, v katerem je mogoče objekte, izdelane na razstavi, ponovno uporabiti kot surovino.

Galerija

KAT5822.jpg
KAT5861.jpg
KAT5924.jpg
KAT6180.jpg
KAT5948.jpg
Foto: Katja Goljat / arhiv MOL

O umetnikih

Liebl schmidpfaehler portrait 2022 photo-Eda Temucin.jpg
Foto: Eda Temucin

Carolin Liebl in Nikolas Schmid-Pfähler kot umetniški dvojec delujeta od leta 2012. Ustvarjata dela, pri katerih so materialne lastnosti vidne in tipne narave prav tako pomembne kot programirani postopki, algoritmi in zakoni fizike. Umetnika z uporabo elementov kinetike in robotike izdelujeta skulpture in instalacije, s katerimi raziskujeta vpliv tehnološkega razvoja na estetiko in družbene vidike življenja. Leta 2019 sta v mestu Offenbach ob Majni ustanovila interdisciplinarni studio Atelier Wäscherei, ki ponuja umetniški prostor za samostojno in skupinsko delo.

Liebl in Schmid-Pfähler sta svoja dela predstavila na samostojnih razstavah v Working Artist Studios (Ballydehob), razstavišču Kunstarkaden v Kemptnu in Centru umetnosti in znanosti v Mainzu ter na številnih festivalih in skupinskih razstavah v razstaviščih, kot so Kunsthalle Praha (Praga), Mednarodni festival umetnosti v Saporu (SIAF), Bundeskunsthalle (Bonn), Bienale WRO v Vroclavu in Mednarodni simpozij elektronske umetnosti v Dubaju (ISEA).

Kuratorka, producentka: Maja Burja
Asistenti produkcije: Luka Frelih, Katja Pahor, Anže Zorman
Tehnična izvedba: Valter Udovičić
Produkcija razstave: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, ob podpori Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Projekt RE:PLACES je nastal v okviru rezidence EASTN-DC na Metropolitanski Univerzi v Cardiffu ter v okviru rezidence Evropske platforme za medijsko umetnost pri organizaciji FACT v Liverpoolu, ki jo sofinancira Evropska unija. Predstavitev v Kresiji sofinancira Zavod Kersnikova/Galerija Kapelica.

Zahvala: Sandra Sajovic
Tehnična podpora: Mladinski center Velenje, Zavod Projekt Atol, Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana

MOL logo.svg Ljubljana-zpe-logo.jpegUnesco-ljubljana-logo.jpgKresija-logo.jpg

EU-co-funded.jpg EMAP.png FACT.jpg Kersnikova.jpg