Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Blaž Pavlica : Rišem s kodo

Delavnica risanja s programskim jezikom Processing za mladostnike 14+

Pavlica napoved.jpg

DATUM: torek, 18. februar 2020 | 17.00–20.00
MENTOR: Blaž Pavlica
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org; udeležba na delavnici je brezplačna.

O delavnici

Meniš, da je programiranje neustvarjalno? Si želiš risati s pomočjo programske kode? Kaj bi s kodo ustvaril/a ti?

Vabljen/a, da se nam pridružiš na delavnici, kjer bomo z ustvarjanjem razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov ter se učili izrisovanja na računalniški ekran. Izvedeli bomo kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije, ter kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu.

Delali bomo z odprtokodnim programskim jezikom Processing, ki je bil ustvarjen za računalniško skiciranje in učenje programiranja, a se je razvil v intermedijsko razvojno orodje. Processing je odlična alternativa lastniškim orodjem z dragimi licencami, kar omogoča dostopnost šolam, otrokom in začetnikom.

Na delavnici bomo začeli z osnovnimi ukazi in počasi zgradili kompleksnejše programe, zato je primerna tudi za tiste brez programerskih izkušenj. Cilj delavnice je tudi pokazati, da programiranje ni veščina, ki zahteva neke dane sposobnosti ampak se ga lahko začne učiti vsak.

O mentorju

Blaž Pavlica je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko na programu Interdisciplinarni študij računalništva in matematike. Ukvarja se z elektronsko glasbeno produkcijo in didžejanjem. Kot tonski tehnik dela na Radiu Študent, kjer je leta 2017 z Jašo Bužinelom začel ustvarjati radijsko oddajo Partijska linija. V zadnjem času se ukvarja tudi z vizualijami (VJ za Nesesari Kakalulu, na festivalih Tresk in Klubski Maraton). Ustvaril je avtorsko glasbo in vizualije za dve plesni predstavi: Meduza in Niti strela ne udari v ravni črti, ki sta bili izvedeni v Plesnem teatru Ljubljana. Kot tonski in lučni tehnik sodeluje pri izvedbi raznoraznih dogodkov.

Galerija

Risem s kodo 3.jpeg Risem s kodo 2.jpeg 19 RIM5705.jpg

Foto: Matjaž Rušt

Prijave

Delavnica je namenjena mladostnikom od 14. leta dalje. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava na: delavnica@ljudmila.org. Udeležba na delavnici je brezplačna, udeleženci s seboj prinesejo prenosni računalnik (Linux, Windows ali Mac). Delavnica bo trajala 3 ure, s kratkim premorom.

Kolofon

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kons logo.png Errs eng.png Mk-logo.png