Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Blaž Pavlica: Risanje z živo kodo

Dvodnevna delavnica risanja z live-coding okoljem P5LIVE za mlade do 25 let

DATUM: sobota in nedelja, 9.-10. oktober 2021 | 11.00 - 14.00, 17:00 - 20:00
LOKACIJA: osmo/za (8. nadstropje), Slovenska 54, Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

Risanje z zivo kodo.jpg Naslovnica: Blaž Rojs

Opis delavnice

Te zanima vizualno izražanje in bi to rad/a preizkusil/a na nov način? Si želiš risati s programsko kodo? Bi se rad/a preizkusil/a v livecodingu?

Pridruži se nam na dvodnevni delavnici, kjer se bomo preko ustvarjanja razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij učili računalniške grafike in spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov. Izvedeli bomo, kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije, ter kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu.

Cilj delavnice je med drugim tudi pokazati, da se programiranja lahko začne učiti vsak, zato je delavnica primerna tudi za udeležence/ke brez programerskih izkušenj. Delali bomo s kolaborativnim odprto kodnim live-coding okoljem p5live, ki je osnovano na Javascript knjižnici p5.js za kreativno programiranje. Primerno je za umetnike in oblikovalce, tako za učitelje kot za začetnike. V prvem dnevu bomo začeli s spoznavanjem osnovnih ukazov, s katerimi bomo začeli grajenje kompleksnejših programov. Drugi dan bomo v njih lahko dodelali lastne ideje in s "p5live co-coding” funkcijo preizkusili so-ustvarjanje z živo kodo.

O mentorju

Blaž Pavlica je programer, audio-vizualni umetnik, zvočni inženir in DJ, ki trenutno živi in dela v Utrechtu. Zanimajo ga generativne tehnike ustvarjanja vizualij in glasbe, live-coding in prostorski zvok. Vodi radijsko oddajo o elektronski in klubski glasbi, ustvarja eksperimentalno in klubsko glasbo, glasbo za plesne predstave in filme ter žive vizualije za različne koncerte, performanse in spletne dogodke. Vodil in zasnoval je dve kreativno tehnični delavnici. V zadnjem letu je live-codal na številnih mednarodnih dogodkih.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost

Delavnica je del projekta On-the-fly, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Podprla sta jo Ministrstvo za javno upravo in MOL – Oddelek za kulturo.