Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

BEZOVŠEK x ŠIŠKO

V2V BezovsekxSisko Cover+logo.png

O dogodku

V2V: Sara Bezovšek x Dorijan Šiško:
22. junij, ob 19:00 - 26. junij, 2020, 15.00
@ osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), Ljubljana

FB DOGODEK

Sara in Dorijan skozi interaktivno instalacijo 𝘿𝙖𝙧𝙠 𝙈𝙤𝙙𝙚 raziskujeta “resnice” sodobne internetne družbe. Delo je kombinacija njunih vizualnih pristopov in spletnih pogovorov, transformiranih v konceptualno razmišljanje o sedanjem stanju sveta. Obiskovalec se bo skozi virtualni svet podal na informacijsko ideološko pot, na kateri bo odkrival svojo stopnjo “wokenessa ”. Se vidimo na vrhu ledene gore!

Razstava bo na ogled v terminih:
PON 19:00 - 22:00 (ogled možen z masko)
TOR 12:00 - 18:00
SRE 12:00 - 18:00
ČET 12:00 - 18:00
PET 12:00 - 15:00

CV

Sara Bezovšek je vizualna umetnica, ki deluje na področjih grafičnega oblikovanja, fotografije in novih medijev. Za njeno umetniško prakso je značilno raziskovanje, zbiranje ter shranjevanje vizualnih referenc iz popularne kulture z raznih spletnih platform, filmov in televizijskih serij. Najden digitalni material v tehniki izreži/kopiraj in prilepi združuje v kolaže ter mashup videje in tako skozi apropriacijo ustvarja nove narative. Pri tem jo zanima, kaj ljudje gledajo in delijo na socialnih omrežjih, kako vizualni material potuje po internetu ter kako se spreminja in vpliva na uporabnike. Magistrirala je iz vizualnih komunikacij, smer Grafično oblikovanje, na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2018 je med drugim imela samostojno razstavo z naslovom (◉_◉)v projektnem prostoru Aksioma ter prejela študentsko Prešernovo nagrado za mobilno aplikacijo ZNAM. Leta 2019 je svoje delo predstavila tudi na samostojni razstavi Computering v galeriji Kamera v sklopu dogodkov ob deseti obletnici delovanja Kina Šiška. (Tekst je napisala Lara Mejač)

Dorijan Šiško je grafični oblikovalec, raziskuje pa tudi druga področja vizualne; sodobne umetnosti kot so ilustracijo, animacijo, instalacijsko, multimedijsko umetnost in VJanje. Njegovi primarni interesi v oblikovanju se ukvarjajo s spekulativnimi, kritičnimi, experimentalnimi, transmedijskimi aspekti oblikovanja. Skozi ustvarjanje vizualno teoretskih svetov svojih delih raziskuje teme, kot so digitalna kultura, internet, futurizem, virtualnost, video igre, znanstvena fantastika in popularna kultura. Bil je likovni urednik družbenokritičnega študentskega časopisa Tribuna, za čigar oblikovanje je prejel Brumnovo nagrado. Je soustanovitelj kulturno-umetniškega društva Kombajn in eden od ustanoviteljev umetniško-oblikovalskega kolektiva freštreš, s katerim redno izdaja maga/zin freštreš in postavlja razstave v Sloveniji ter tujini. Razstavljal je v institucijah kot so KUD Kibli, Kino Šiška, Slovenskem narodnem muzeju, Moderni galeriji, MGLC, GT22, Jakopičevi galeriji in Out to See Festival; New York.

Kolofon

Srečanja organizira Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. Dogodke podpirata JSKD in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana. Posamezne izvedbe srečanj podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Evropski regionalni razvojni sklad.