Društvo LJUDMILA, Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Artist-in-Residence: Rob Canning (UK)


Rob Canning je skladatelj in zvočni umetnik, ki v svojem delu združuje intuitivni/improvizirani umetniški pristop s komponiranjem glasbe na osnovi algoritmičnih sistemov. Sodeloval je že z orkestri kot so London Sinfonietta, The Concorde Ensemble, The National Chamber Choir of Ireland in The Con Tempo String Quartet med ostalim. Njegove skladbe so bile izvajane in predvajane mednarodno, prav tako so se njegova večkanalna elektronska dela ter instalacije predstavile na številnih razstavah ter bile del plesnih in gledaliških predstav. Trenutno se posveča doktorskemu študiju na Goldsmiths College v Londonu, s poudarkom na računalniško podprtih strategijah skladanja s free/libre/open source software-om. Je član kolektiva GOTO10.

EarZoom 2010

Earzoom- small.jpg

Razstava: 2. do 6. oktober, galerija ŠKUC odprta med 12.00 in 20.00 uro, v okviru festivala EarZoom 2010, ki ga organizira Inštitut za Raziskovanje Zvočnih Umetnosti (IRZU) v sodelovanju s Cankarjevim domom, Kiberpipo, Galerijo Kapelico in Ljudmilo. Več o celotnem programu festivala EarZoom 2010 in ostalih dogodkih in prizoriščih najdete na tej povezavi: IRZU.

Kyklos - Rob Canning

Instalacijska projekcija Kyklos (κύκλος = “cikel, krog”) je delo za 6 melodičnih inštrumentov. Lahko se izvaja v živo, predstavi kot šest-kanalni surround zvočni posnetek, kot delo za melodične instrumente in posnetek ali kot instalacija. Konvencionalni notni zapis na papirju za to delo ne obstaja. Notni zapis za Kyklos je video datoteka, ki ustreza 17 metrov dolgemu zapisu na papirju v šestih delih. Ta se v celoti odvije v 18 minutah. Izvajalec/ci igrajo iz projekcije tega zapisa, ki ga lahko vidi tudi občinstvo. Notni zapis uporablja vrsto proporcionalne notacije.

Kyklos

Kyklos-detail1.png

Kyklos screenshot small1.png

Skladanje za instrumente z FLOSS orodji - Rob Canning

Delavnica: 6. in 7. oktober v prostorih Ljudmile na Rimski 8 v Ljubljani. Spoznavanje z uporabo FLOSS (Free Libre in Open Source Software) orodij za povezovanje algoritmičnih procesnih moči računalnika in performativnega potenciala ustvarjanja glasbe ki je berljiva ljudem. Delavnica se osredotoča na združevanje jezikov računalniške glasbe, kot so pure - data z orodji za notacijo abcmusic, Rosegarden in Lilypond. Poslužili se bomo nekaterih preprostih skriptov, izdelanih z uporabo bash, sed, python in ImageMagick.

Delavnica bo potekala na GNU/Linux distribuciji puredyne - multimedijski distribuciji, ki so jo umetniki ustvarili za umetnike. puredyne.goto10.org Več o delavnici ter prijavi na njo: [Skladanje za instrumente z FLOSS orodji]


Program LJUDMILA pri KUD France Prešeren Trnovo podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in MOL - Oddelek za kulturo.