Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Artist-in-Residence: Peter Edwards

Casper.jpg

O rezidenci

Peter Edwards bo v sklopu enomesečne rezidence v Ljudmilinem laboratoriju, ki bo potekala v juniju 2015, optimiziral in nadgradil DIY učno orodje za produkcijo in raziskovanje zvoka OMSynth. Cilj rezidence je aktivno vključiti publiko v ustvarjalni proces ter jim ponuditi osnovno znanje elektronike, primerno učno orodje in »tutoriale« za nadaljnje razvijanje, eksperimentiranje in ustvarjanje.

K sodelovanju vabimo vse udeležence lanskoletne OMSynth delavnice pa tudi ostale DIY nadobudneže, si po ugodni rezidenčni ceni lahko priskrbijo najnovejšo različico OMSyntha. Umetnik bo med samo rezidenco zbiral predloge o optimizaciji OHMsyntha kot izobraževalnega orodja za ustvarjalne namene, rezultate pa bomo ob koncu rezidence v odprtokodni maniri izdali v obliki obširne dokumentacije (manual) o njegovi uporabi in delovanju.

V okviru rezidence bomo na Ljudmili gostili 4 predavanja in praktične delavnice, rezidenta pa bo moč srečati tudi na katerem izmed mnogih AV nastopov:


Video tutoriali
O umetniku

Peter Edwards je ameriški umetnik, glasbenik in mentor, ki od leta 2000 raziskuje področje circuit bendinga in eksperimentalne elektronike ter ju v praksi združuje pod imenom Casper Electronics. Diplomirani kipar je leta 2014 zaključil magistrski študij elektronske glasbe in eksperimentalnega oblikovanja fizičnih vmesnikov na Inštitutu za sonologijo v Haagu in na STEIM-u v Amsterdamu. Oblikuje in izdeluje elektronska zvočila (kot je na primer slavni Nova Drone) ter jih kot kite ponuja preko svoje spletne strani Casperelectronics. Redno poučuje tudi o principih hekanja strojne opreme (trenutno poučuje DIY elektroniko na Royal Academy of Art v Haagu) in objavlja vadnice o elektroniki za ameriško DIY tech revijo Make. Med drugim je s predavanji, delavnicami in nastopi gostoval na elitnih univerzah kot so MIT’s Media Lab, Hasbro Toys, Hampshire College, Skidmore College, New York University, Bloomfield University, Long Beach University, Georgia Southern University in na novomedijskih festivalih širom sveta, med drugim na festivalu Piksel (Bergen, Norveška), festivalih OFFF in Pixel (Paris, Francija), Sequences Festival (Reykjavik, Islandija), Transmediale, Dutch Electronic Arts Festival, Performa ter vsako leto na Festivalu Bent (New York in Los Angeles, ZDA).
Njegova kiparska dela so bila razstavljena v Tang Museum (Saratoga Springs, ZDA), Green Gallery (YALE University, New Haven, ZDA), West Hall Gallery (RPI, Troy, ZDA) ABC no Rio (New York, ZDA), Lost Horse Gallery (Reykjavik, Islandija), Hans Wies Gallery (Manchester, ZDA). Sodeloval je tudi z znanimi glasbeniki kot so Danny Elfman, Mike Patton, The Melvins, Rahzel, Black Moth Super Rainbow, Dan Deacon in mnogimi drugimi.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost (zanj Tina Dolinšek) in Zavod Projekt Atol (zanj Uroš Veber).

Izobraževalni program laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Izvajanje Ljudmilinih aktivnosti podpira tudi Zavod za zaposlovanje RS.

Rezidenca je del projekta Changing Weathers, ki je sofinanciran s strani Evropska Unije, program Creative Europe.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg