Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Anna Carreras: Kolažiranje s kodo

Delavnica dinamičnih kolažev s Processingom

MENTORICA:
Anna Carreras

DATUM:
Torek, 29. marec 2022: 17.00–20.00

LOKACIJA:
osmo/za (8. nadstropje), Slovenska 54, Ljubljana

Predhodno znanje ni potrebno. Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno. Na delavnico prinesite svoj laptop, na katerega predhodno namestite Processing.

AnnaC collage.jpeg

Opis delavnice

Na delavnici z Ljudmilino On-the-Fly rezidentko, umetnico in programerko Anno Carreras se bomo spoznali z osnovami kodiranja v Processingu, nato pa z uporabo tehnike kolaža v kombinaciji s kodo izdelali edinstvene dinamične grafike in neomejeno število variacij. Rezultati prejšnjih delavnic

Galerija

KAT8225.jpg
KAT8174.jpg
KAT8290.jpg
KAT8375.jpg
KAT8367.jpg

Rezultati delavnice

Panda.PNG Surfer MihaGodec.jpg MyscreenshotNino826.48364.jpg Taddea druscovich.jpg

O mentorici

Anna Carreras je kreativna koderka in umetnica, ki pri svojem delu uporablja generativne algoritme, kodo in interaktivno tehnologijo kot sredstvo za komunikacijo in generiranje izkušenj. Kreativno kodiranje poučuje na različnih šolah in fakultetah v Barceloni. Anna je za svoje delo je prejela več nagrad, med drugim canskega zlatega leva za interaktivne projekte leta 2010 in nagrado Google DevArt (umetnost, narejena s kodo) leta 2014. Med številnimi naročniki njenih interaktivnih instalacij so tudi muzej znanosti Cosmocaixa, Expo Zaragoza, Forum Barcelona in Sónar. Lani je na povabilo kuratorja Caseya Reasa, enega od soustvarjalcev Processinga, sodelovala na otvoritveni razstavi platforme Feral File.

Anna Carreras portrait.jpeg

Prijave

Prijave zbiramo do četrtka, 24. marca na delavnica@ljudmila.org. Dodatne informacije: katja@ljudmila.org

on-the-fly

on-the-fly je projekt za spodbujanje prakse kodiranja v živo, performativne tehnike, ki se osredotoča na pisanje algoritmov med nastopom, tako da je tisti, ki piše, del algoritma. Kodiranje v živo se večinoma uporablja za ustvarjanje glasbe ali slik, vendar sega tudi onkraj tega. Naši cilji so podpiranje izmenjave znanja med skupnostmi, vključevanje v kritična razmišljanja, spodbujanje uporabe in razvoja odprtokodnih orodij ter približevanje kodiranja v živo novemu občinstvu. Projekt poteka od oktobra 2020 do septembra 2022, sofinancira ga program Ustvarjalna Evropa, vodi pa ga Hangar v sodelovanju z ZKM | Center for Art and Media Karlsruhe, društvom Ljudmila in Creative Coding Utrecht.

Partnerji: Hangar Barcelona (ES), ZKM Center for Art and Media Karlsruhe (DE), Creative Coding Utrecht (NL), Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost (SI). Pridružen partner ZKM: Institute for Music Informatics and Musicology at Karlsruhe University of Music.

ALGOPOLIS logptipi.jpg