Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Aisen Caro Chacin

Aisen Caro Chacin: Love at First Swab: Genetska ženitna posredovalnica
Datum: Četrtek, 26. februar ob 18.30

Loveatfirstswab.png

DNA IN SREČNO NAKLJUČJE

Love At First Swab je eksperimentalna genetska ženitna posredovalnica, ki morebitne partnerje združuje na podlagi analize njihove genetske kompatibilnosti.

Sodelujoči posredujejo bris z lastnim DNA vzorcem, v laboratoriju pa nato analizirajo njihov HLA gen, ki ga znanost povezuje s privlačnostjo oz. s tistim, kar vsake toliko v kontekstu zaljubljenosti poimenujemo “kemija* toda v strogo fizičnem smislu. Podatke sodelujočih nato primerjajo med seboj, pri čemer med partnerji iščejo največjo raznolikost, saj nasprotja privlačijo.

Pogovor bo naslovil pravne, etične in tehnične plati projekta ter problematiko, ki je vzniknila v procesu ustanovitve omenjene ženitne posredovalnice.

* * *

Aisen Caro Chacin (Boston, ZDA) je regenerajoča se kompozicija celic, ki tvorijo žensko, njena radovednost pa je “kriva”, da je iz kiparstva zašla v raziskovanje presečnih področij umetnosti, znanosti in tehnologije, kjer dislocirane, neumeščene in nedodeljene ideje prevaja v interaktivne strojno-opremske prototipe.

Izobraževalni program Laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.