Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

AR Mural

Marko K. Gavez & Knnz (Neža Knez): AR Mural
Zunanja poslikava Kina Šiška in AR filter
Ljubljana Street Art Festival 2022

OTVORITEV:
Četrtek, 30. junij 2022: 19.00

LOKACIJA:
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, 1000 Ljubljana

Zunanjost Kina Šiška smo preoblekli z interaktivnim grafitom!
Interdisciplinarni projekt združuje stensko poslikavo, ki jo je izdelal Marko K. Gavez, in AR vizualizacijo, ki jo je pripravila knnz (Neža Knez). Umetnika sta najvidnejša predstavnika mlajše generacije domačih ustvarjalcev na področjih grafitov in vizualizacij. Projekt je nastal v sklopu Ljubljana Street Art Festivala 2022.
Če imate aplikacijo Instagram, lahko do AR (obogatena resničnost) filtra dostopate tudi na profilu Ljudmile @ljudmilalab.

2.jpg

To bosta preoblekla umetnika Marko K. Gavez in knnz (Neža Knez), najvidnejša predstavnika mlajše generacije ustvarjalcev na področjih grafitov in vizualizacij. Gavez prvenstveno deluje na področjih ilustracije in grafike. Njegovo glavno formalno izhodišče je podrobna risba, v svojem delu pa največkrat kombinira motive iz urbanega okolja, industrijskih prostorov ter fantazijskih svetov. Knnz v svoji umetniški praksi raziskuje naravo, tehnologijo in posameznika ter njihovo medsebojno prepletanje. Svoja dela največkrat predstavlja v obliki video instalacij in VJ nastopov. Interdisciplinarni projekt združuje izdelavo večje stenske poslikave oz. murala (Gavez) z AR vizualizacijo (knnz). Gledalcu bo na lokaciji s pomočjo digitalnega vmesnika omogočena interakcija z grafitom.

O avtorjih

knnz (Neža Knez) trenutno zaključuje magistrski študij videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Njeno ustvarjanje je multidisciplinarno, v svojem delu povezuje fotografijo, CGI, animacijo in glasbo. Svoje delo predstavlja v obliki video instalacij in VJ performansov, kar ji omogoča, da sicer dvodimenzionalna dela prikaže v več prostorskih dimenzijah. Je aktivna članica skupnosti V2V.

Marko K. Gavez ustvarja v različnih medijih, za izhodišče pa mu vedno služi ilustracija. V zadnjih treh letih so bila njegova dela razstavljena na več samostojnih in skupinskih razstavah, med drugim je svoje delo predstavil na Bienalu neodvisne ilustracije, v galeriji Dobra vaga, na razstavi Zini! v Mednarodnem grafičnem in likovnem centru in berlinski galeriji Neurotitan.

Otvoritveni dogodek

ARmural6.jpg ARmural3.jpg ARmural2.jpg ARmural5.jpg ARmural1.jpg ARmural4.jpg
Foto: Aleš Rosa/Kino Šiška

Kolofon

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost
Koprodukcija Kino Šiška, V2V, konzorcij osmo/za in Inštitut za urbana vprašanja
Projekt je del mreže EASTN-DC, ki jo sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.