Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

A/V2VPIFlab: A/V2V:
20. april, ob 20:00
FB dogodek

Po krajšem predahu se serija dogodkov PIFlab: V2V vrača na osmo/zin server! V premiernem spletnem prenosu v živo “A/V2V” se bodo ob zvokih hrumeče elektronike prepletale eklektične vizualizacije dveh VJ-jev hkrati. Ta se se bosta s svojo vizualno impresijo glasbe srečevala v dveh različnih planih virtualno predrugačenega prostora. V goste iz zasavske kotlovnice noise zvočnega podtalja prihaja DODECAHEDRAGRAPH (Neven M. Agalma), katerega live act bosta z vizualizacijami pospremili VJ Error in cute agression. V drugem delu pa bo glasbene vajeti prevzel DJ Pizdoglavec (Blaž Božič) z živahno vizualno navezo knnz in Kasko Karambol!


Lineup:

Dodecahedragraph (Live act)
cute agression
VJ Error
(30 min)

DJ Pizdoglavec (DJ set)
knnz
Kasko Karambol
(30 min)

CV

DODECAHEDRAGRAPH (*D2HGPH* abstraktna elektronika, Hrastnik)
Projekt Nevena M. Agalme (filozof, zvočni umetnik, organizator, producent), ki je najbolj viden prek skupnih projektov (Ontervjabbit, Cadlag), ter kot organizator Zasavje Noisefest International festivala. Kot D2HGPH prvikrat izpostavljen prek izdaje prvenca Soterag (2007, Pharmafabrik Recordings), ter kasneje bolj prepoznavnega albuma Motus (2011, PF Rec.). Težko opredeljiva elektronska glasba, ki pri poslušanju invocira asociacije povezane s filmi, kot sta Blade Runner in The Cube.

DJ Pizdoglavec (Blaž Božič) je glasbenik, pesnik, klasični filolog in prevajalec. Deluje kot kitarist zasedbe nevemnevem in z eksperimentalnim breakcore-glitchcore solo projektom SsmKOSK. Odigral je številne koncerte doma in na tujem (Avstrija, Bolgarija, Danska, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Romunija, Srbija), poleg tega pa je dejaven tudi na literarnem, prevajalskem in raziskovalnem področju.

cute agression (Taja Štembergar) je umetnica mlajše generacije, ki obiskuje Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Ukvarja se z digitalno umetnostjo in VJ-anjem. Nastopala je na festivalu MENT, sodelovala je pri projektu “Platonova telesa”, ki je nastal v okviru Laboratorija Svetlobne Gverile 2020 in je aktivna udeleženka srečanj “V2V”.

VJ Error (Eva Kokalj) se z videom srečuje skozi mnoge bolj ali manj poetične oblike. Kot VJ-ka, ki v svoje vizualije vpeljuje podobe realnega sveta, se največkrat predstavlja v klubu Monokel. Leta 2014 je diplomirala na ljubljanski AGRFT iz gledališke in radijske režije s predstavo Skomine (S. Kane), kjer so glavno vlogo odigrali katodni televizorji z video projekcijami, igralcev na odru sploh ni bilo. Od leta 2019 drži naslov državne prvakinje v slam poeziji, decembra 2020 pa je osvojila tudi tretje mesto na evropskem prvenstvu. Poleg poezije piše tudi besedila in je vokalistka benda Volk za njenimi očmi.

knnz (Neža Knez) je diplomirala iz smeri Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovno tehnični fakulteti v Ljubljani, trenutno pa je absolventka smeri Video in novi mediji na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Ukvarja se z digitalno umetnostjo, pri ustvarjanju jo zanima raziskovanje tem narave, tehnologije in posameznika ter njihovo prepletanje. Svoja dela predstavlja v obliki video inštalacij ali VJ nastopov, ki ji omogočajo predstavitev v novih prostorskih razsežnostih. Že več let na različnih dogodkih sodeluje pri srečanjih V2V skupnosti.

KASKO KARAMBOL (Dorijan Šiško) je grafični oblikovalec, ki raziskuje tudi druga področja sodobne vizualne umetnosti, kot so ilustracija, animacija, inštalacijska in multimedijska umetnost ter VJ-anje. Leta 2019 je s pohvalo magistriral iz vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Zanimajo ga spekulativni, kritični, eksperimentalni in transmedijski vidiki oblikovanja. Skozi ustvarjanje vizualno-teoretskih svetov v svojih delih raziskuje teme, kot so digitalna kultura, internet, futurizem, virtualnost, video igre, znanstvena fantastika in popularna kultura.

Kolofon

Tehnika prenosa: Črt Trkman
Kamera: Adam Mulalić
Moderacija in modifikacija kamere: BEAM TEAM

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. Dogodke podpira Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana. Projekt je del mreže EASTN-DC, ki jo sofnancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

MOL logo.svg Logo jskd.jpg EASTN-DC logo.png Kreativna evropa.jpg