Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

8bit Mixtape NEO

Delavnica izdelovanja sintetizatorja 8bit Mixtape NEO pod vodstvom Marca Dusseillerja.

8BIT Mixtape 2019.png

DATUM: 22. januar 2019 | 17.00 – 23.00
MENTOR: Marc Dusseiller
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Na delavnici bodo udeleženci pod mentorstvom Marca Dusseillerja izdelali lasten 8Bit Mixtape NEO - lo-fi 8-bitni sintetizator - osnovan na z Arduinom kompatibilnem ATTINY85, ki ima vhod in izhod zvoka, 2 potenciometra, 2 tipki in 8 neodvisnih RGB Neo-pikslov. Odlika novega 8bit Mixtape NEO je enostavno nalaganje programske kode z uporabo zvočnega protokola komunikacije, zgolj s predvajanjem .wav zvočne datoteke z računalnika, pametnega telefona ali predvajalnika kaset.

O mentorju

Dr. Marc R. Dusseiller je transdisciplinarni znanstvenik, predavatelj s področja mikro- in nanotehnologij in umetnik. Bil je so-organizator Dock18, Room for Mediacultures, KIBLIX 2011 (Maribor), kot takratni predsednik Swiss Mechatronic Art Society (2008-12) je vodil delavnice za umetnike, šole in otroke. Kot gostujoči mentor je sodeloval na različnih šolah: Srishti Institute of Art, Design and Technology (Indonezija), UCSB (ZDA) in v Švici: FHNW, HEAD, ETHZ. V sodelovanju z galerijo Kapelica je zagnal BioTehna Lab v Ljubljani (2012-13), odprto platformo za interdisciplinarno in umetniško raziskovanje na področju znanosti o življenju. Je soustanovitelj skupnostne platforme Hackteria | Open Source Biological Art. Bil je soorganizator različnih izdaj HackteriaLab med letoma 2010-14, prav tako je sodeloval pri organizaciji dogodkov Gathering for Open Science Hardware, GOSH! leta 2016 in 2018 ter BioFabbing Convergence leta 2017 v Ženevi.

Prijava

Kotizacija za delavnico znaša 40 € in mora biti poravnana na mestu, pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Delavnica je organizirana v sodelovanju z zagrebškim hackerspaceom Radiona. Izobraževalni program laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpirajo Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol), Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in mreža EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg Eastn-dc.png