Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

808 Kick Drum modul

Udeleženci delavnice bodo s posebno tehniko izdelovanja PCB-jev iz papirja izdelali 808 Kick Drum modul, svojevrsten klon legendarne TR-808 ritem mašine.

DATUM: 3. in 4. november // 17.00 – 21.00
MENTOR: Wolfgang Spahn
LOKACIJA: Ljudmila, Rimska 8, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org
PS808-RackVersion print.jpg


Ne zamudite tudi Spahnovega AV nastopa Entropie, ki se bo v sklopu Festivala Sonica 5. novembra ob 21.00, zgodil v Slovenski Kinoteki.

O delavnici

Udeleženci delavnice bodo s posebno tehniko izdelovanja PCB-jev iz papirja izdelali 808 Kick Drum modul, svojevrsten klon legendarne TR-808 ritem mašine, ki jo prepoznamo v zvokih hiphopa in elektra iz osemdesetih. Njeno vezje velja za največkrat klonirano in kopirano elektronsko vezje v zgodovini, ki je zaradi svoje izredne funkcionalnosti odlično izhodišče za učenje analogne perkusivne zvočne sinteze.

Vezje Kick Drum modula je funkcionalna kopija originala s kontrolami - Accent, Decay, Tone in Level, a s sodobnimi nadomestki za op-ampe in tranzistorje. Nadroben opis funkcionalnosti in sprememb vezja je dostopen na tej povezavi.

Modul bo izdelan s posebno „papirnato“ tehniko – na papir natiskano shemo vezja položimo na perfboard ter vanj vstavljamo komponente. Poleg 808 modula bodo udeleženci sestavili tudi DC-DC 5V to 2x12V Converter Board za napajanje preko USB kabla, ki pride še kako prav pri ostalih DIY elektronski inštrumentih (kot je npr. Benjolin!)

O mentorju

Wolfgang Spahn je vizualni umetnik, ki deluje v Berlinu. Njegovo delo vključuje interaktivne instalacije, video umetnost, projekcije in miniaturne drsne slike. Po študiju matematike in sociologije v Regensburgu in Berlinu je osnoval sitotiskarski studio v berlinskem Tachelesu. Vodil je tudi številne umetniške projekte, primer katerih je Schokoladen Mitte, in bil eden od umetnikov v berlinski umetnostni galeriji Meinblau. Trenutno poučuje v Medienwerkstattu v BBK-Berlin ter je izredni predavatelj na oddelku za umetnost Univerze v Paderbornu.
Med njegovimi številnimi mednarodnimi razstavami naj izpostavimo Bienale mlade umetnosti v Genovi v letu 2000, razstavo v Narodni galeriji Kosovo v letu 2003, Bienale v Pragi leta 2005, udeležbo na berlinskem Internationales Klangkunstfestu v letih 2008 in 2009, PIXEL09 in 10 v Bergnu na Norveškem, Bienale miniaturne umetnosti v Srbiji leta 2010, zagrebški Media-Scape v istem letu ter berlinski Transmediale v letu 2012.

Prijava

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA!

Prispevek za dvodnevno delavnico (skupaj 8 ur) znaša 25€, ki ga udeleženci poravnajo pred začetkom delavnice. Cena predstavlja izključno stroške materiala, izdelki ostanejo v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno. Prijave zbiramo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest!

Izobraževalni program laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Izvajanje Ljudmilinih aktivnosti podpira tudi Zavod za zaposlovanje RS.

Delavnica je del projekta Changing Weathers, ki je sofinanciran s strani Evropska Unije, program Creative Europe.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg