Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Projekt TEŠ6

Blok 6 (TEŠ6 ali TEŠ 6) Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) je sporni projekt, ki ga predlagajo vodstvo TEŠ in Holding Slovenskih Elektrarn (HSE).

Namen dokumentacije na Ljudmila wikiju je preskrbeti enciklopedično informacijo o projektu, vključno s potekom razprav o njem.

Specifična za razprave v SE-F glej Razprava SE-F o TEŠ in NEP, zlasti o razpravah v letih 2010 in 2011


Uvodni opis projekta

TEŠ6 je bil uradno predstavljen leta 2006.

V letu 2008 je TEŠ6 s podporo matičnega holdinga HSE sklenil z mednarodno firmo s sedežem v Franciji Alstom osnovno dobavno pogodbo.

V letu 2009, zlasti pa 2010, ko so v javnost postopoma prihajale informacije o nepravilnosti pri sklepanju pogodb in izjemno visokih predračunskih stroških ter drugih pomanjkljivostih projekta so mediji, strokovna in ostala javnost izpričali veliko nasprotovanje projektu.Projektni podatki TEŠ6

Zgodovina

Podrobnosti v Zgodovina TEŠ6

Temeljita obdelava zgodovine je v: Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj: Energokemični kombinat - pol stoletja kasneje, P. Cirman, Dnevnik Objektiv 6.2.2010

Vsebina:

  • EKK: primer socialističnega nepodjetništva
  • Ko se moč bloka potihoma dvigne
  • V treh letih dvakratna podražitev
  • Po poteh 800-milijonskega razpisa
  • Ključni igralec Peter Kotar?
  • Korupcijska klavzula
  • Šaleški politični obrat za 180 stopinj
  • Kako je blok 6 "posvojila" Pahorjeva vlada
  • Miti o bloku 6: protikrizna naložba in socialna zgodba

Tehnični podatki

Podrobnosti v Tehnični podatki TEŠ6

Spremljajoče študije

Podrobnosti v Spremljajoče študije TEŠ6

Pogledi na vpliv projekta

Podrobnosti v Kompleksna ocena TEŠ6

Oskrba z energijo

Podrobnosti v TEŠ6 in oskrba z energijo

Gospodarnost

Podrobnosti v Gospodarnost TEŠ6

Okoljski vplivi

Podrobnosti v Okoljski vplivi TEŠ6

Socialni vidiki

Podrobnosti v Socialni vidiki TEŠ6

Politični vidiki

Podrobnosti v Politični vidiki TEŠ6

Prispevajte k tej spletni dokumentaciji!

K tej spletni dokumentaciji o TEŠ6 lahko prispevate na več načinov. Vsak konstruktiven prispevek je dobrodošel! Upamo, da vas bodo vsaj napake spodbudile, da besedila popravite!

Namen wikija o TEŠ6

Na tej in povezanih straneh so informacije o realnih podatkih in objavljenih mnenjih ter povzetkih mnenj. To ni blog! (Glej Kaj Wikipedija ni!)

Predlagamo uporabo pravil Wikipedije o nepristranskem stališču ter drugi dve pravili: preverljivost in brez izvirnega raziskovanja. Tu je torej skladišče informacij in iztočnic na druge vire, ter povzetek stališč, ki pa naj po možnosti zajema različne poglede.

Predlagamo sicer okvirno uporabo standardov Wikipedije, vendar bo ta dokumentacija predvidoma obširnejša od dokumentacije, ki se pričakuje v enciklopediji. Dele, ki strogo ustrezajo standardom Wikipedije prenesemo

Uporabniki - začetniki Preprosto kliknete na jahač Edit, odpre se nov pogled z izvornim besedilom. Ne da bi se ozirali na posebne oznake vpisnega jezika previdno dodate svojo informacijo ali popravite opaženo napako.

Previdnost je potrebna, da ne bi pokvarili dele, ki jih niste želeli spreminjati, zlasti morebitne neznane posebne oznake s katerimi se oblikuje besedilo. Prvo pravilo previdnosti je, da dodatkov ali popravkov ne vnašate med posebne znake za formatiranje. Dodatke raje vpišite kar v posebno vrstico!

Morda se bo našel kdo, ki bo vaš vnos izboljšal po obliki in/ali vsebini!

Napredni uporabniki Napredni uporabnik postanete tako, da si ogledate pravila urejanja Wikijev na Wikipediji ali kakem drugem viru. Zelo koristno je, da si ogledate izvorno kodo ("edit") na kaki strani, ki vsebuje formatiranje ali posebne trike, kot ga želite.

Vnesite informacijo z vsem naborom formatiranja. Če le utegnete popravite tudi vnose drugih uporabnikov

Vandali Žal se pojavljajo tudi uporabniki, ki nalašč kvarijo strani. Po opozorilu bodo odstranjeni iz seznama oseb, ki lahko vnašajo spremembe.