Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Frida V

Frida V.
Luka Frelih
participatorna, globalna in javna akcija

http://fridav.ljudmila.org/

“FRIDA V.” (Free Ride Data Acquisiton Vehicle) je robustno in udobno kolo opremljeno za učinkovito raziskovanje in kartiranje javnih urbanih prostorov. Nosi majhen računalnik z brezžičnim omrežnim vmesnikom, GPS sprejemnik, kamero z mikrofonom in baterije.

Udeleženec v projektu prevzame vlogo voznika in soustvarjalca digitalnih vsebin. Sistem upravlja in nadzira prek enostavnega vmesnika na krmilu kolesa.

Usklajen nabor programske in strojne opreme omogoča samodejno kartiranje odkritih brezžičnih računalniških omrežij, enostavno snemanje z lokacijo in ikono označenih posnetkov in priložnostno sinhroniziranje s strežnikom na internetu.

Raziskovalec lahko analizira zbrane podatke in naredi zemljevide raziskanega območja, ki predstavijo nevidna informacijska polja v njem.

Vpogled v zbrane podatke in posnetke, analize, zemljevide in zaključke lahko udeleženci in drugi dobijo na razstavi, pa tudi na spletni strani. Iz njih nastajajo karte brezžičnih omrežij in posnetkov, so pa tudi zametek - vhodni podatki - za bodoče proste zemljevide mest.

Tudi dokumentacija o strojni in programski opremi, razvita v sklopu projekta, je prosto dostopna na spletni strani. Frida V. je tako popolnoma prosta eksperimentalna platforma primerna za nadgradnje in predelave.

Frida V. homepage: http://fridav.ljudmila.org/

Podstrani

Frida V/Box Parts ListFrida V/Camera ControlFrida V/USB Parts List

Razvoj nove prototipne serije

Frida V/Box Parts List Camera Control

Slikovno gradivo

6 nice pictures, most from New York

photo collage - bike photos from all around

photo galleries from frida missions

how to mount frida to a bicycle fotostrip

many files, also everything recorded on bikes and the scripts

some videos from ljubljana

map of nyc tracks

some early map tests with slithy and svg collage of raf aerial photos of ww2 rotterdam

not much except illustration in big tiffs

Courtesy of flickrers: http://www.flickr.com/photos/ajturner/879159309/ http://www.flickr.com/photos/chrisfleming/823206030/ http://www.flickr.com/photos/chrisfleming/823204544/ http://www.flickr.com/photos/lapetiteclaudine/58764356/ http://www.flickr.com/photos/lapetiteclaudine/58764354/ http://www.flickr.com/photos/lapetiteclaudine/58764352/


Frida V for Istanbul

Frida V/USB Parts List

Idea: OSM control panel

Arduino controlling:

  • Nokia 3310 display
  • 2 analog knobs (key, value)
  • 4 buttons (start, stop, point, voicerecord)
  • 2 leds (network, gps)