Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Adela: Parameter 2024

Parameter 2024 1920x1080.png Oblikovanje: Tjaša Cizej

DATUM: Sobota, 1. junij 2024 | 16.00–20.00
LOKACIJA: Kino Šiška, Ljubljana

Sodelujoči:
DuctTape Collective (Polina Slavova & Nai-Syuan Ye), Interference (Vesna & Borut Vega), Carolin Liebl & Nikolas Schmid-Pfähler, Verena Mayrhofer, Senka Milutinović, Tanja Minarik, Abe Pazos Solatie, Tristan Rolin, Lucian Shin, Adrian Samuel Stell Pičman, Liselotte van Daele

Parameter je sejem umetnosti, namenjen predstavitvi in prodaji del, v katerih so ustvarjalno uporabljena generativna in algoritemska orodja, metode ali ideacije. Letos se osredotoča na prakse, ki prepletajo strojne in ročne tehnike, eksperimentalno prehajajo med digitalnim in analognim ter temeljijo na principih odprte kode, kreativnega kodiranja in trajnostnega računalništva.

Na sejmu bodo razstavljene grafike, objekti, roboti, zini, instalacije, interaktivna dela in eksperimenti, ki v igri med kontingenco in izračunljivostjo brišejo meje med organskim in sintetičnim, upogibajo fizikalne zakonitosti materialov, razkrivajo krhkost in ideološko upogljivost medijev, stroje v proces vključujejo kot ustvarjalne partnerje, raziskujejo generativnost optičnih pojavov ali pa se nenehno razvijajo dalje.

Vabljeni, da se povežete z mednarodno umetniško skupnostjo, ki v raziskovanju generativnosti ubira alternativne poti, ter z nakupom umetniških del podprete transformativne prakse in estetike, ki izzivajo tako sisteme priporočanja kot projektno naravnane produkcijske tokove.

Parameter je del Festivala generativnih umetnosti Adela.

KAT1223.jpg Foto: Katja Goljat (2023)

Kolofon

Mednarodna komisija: Davide Bevilacqua, Maja Burja, Gabriela Gordillo, Saskia Freeke, Luka Frelih, Katja Pahor, Fabian Van Sluijs

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost (2024)
Koprodukcija: Creative Coding Utrecht, Kino Šiška
Soorganizacija: servus.at

S podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana. Gostovanje nizozemskih umetnikov sofinancira Creative Industries Fund NL.