Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Adela: Nintendo DS Homebrew Hacking

ADELA-dogodki15.png Oblikovanje: Tjaša Cizej

DATUM: Petek, 31. maj 2024 | 16.00
LOKACIJA: osmo/za, Ljubljana

MENTOR: Rein van der Woerd
UDELEŽBA: Delavnica je brezplačna. Potrebujete osnovno znanje programiranja in prenosni računalnik. Po želji lahko s seboj prinesete konzolo Nintendo DS. Če se želite udeležiti delavnice, se morate predhodno prijaviti s prijavnico.

Vaša “stara” konzola ni šla v pozabo – odprimo jo! Z uporabo kode in strojne opreme lahko spreminjate, krojite, prilagajate in izboljšujete njene funkcije. Na delavnici Nintendo DS Homebrew Hacking bomo tudi raziskali, kako podaljšati življenjsko dobo naših konzol, in odkrivali njihove skrite funkcije.

Delavnica je odprta za vse, še posebej primerna pa je za tiste, ki jih zanima domače hekanje strojne opreme – uporaba in vstavljanje kode in razširitev strojne opreme za vhod ali izhod. Za udeležbo na delavnici potrebujete osnovne spretnosti programiranja in prenosni računalnik. Kot osnovo in skupno platformo bomo uporabili konzolo Nintendo DS; če imate svojo, jo lahko prinesete na dan delavnice, vendar to ni obvezno.

O mentorju

Rein van der Woerd je umetnik, ki ga navdihuje miselnost “hipijevske tehnologije”. Na rezidenci v okviru Creative Coding Utrecht je leta 2023 raziskoval permacomputing, filozofijo, ki v računalništvo vpeljuje ekološke in trajnostne principe. S praktičnimi delavnicami in pristopom “naredi sam” skuša Rein obnoviti digitalno utopičnost spleta 1.0 in prvega vala osebnih računalnikov.

Kolofon

S podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Mestne občine Ljubljana. Gostovanje nizozemskih umetnikov sofinancira Creative Industries Fund NL.