Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Adela: Mehko prototipiranje

ADELA-dogodki19.png Oblikovanje: Tjaša Cizej

DATUM: Sobota, 1. junij 2024 | 10.00–16.00
LOKACIJA: Kino Šiška, Ljubljana

MENTORICI: Verle Pennock in Michelle Vossen
UDELEŽBA: Delavnica je brezplačna in primerna za začetnice_ke. Delavnica bo potekala v angleščini. Za sodelovanje je potrebna predhodna prijava s prijavnim obrazcem.

Kupovanje senzorjev je dolgočasno … Naučili se bomo, kako izdelati mehke senzorje, ki bodo razgibali naša telesa!

Bistvo mehkega prototipiranja je spoznavanje “naredi sam” tehnologij ustvarjalne uporabe tekstilnih obrti in nosljive tehnologije: kakšne interakcije lahko ustvarite s prevodnim cofom na glavi, rami ali kolenu, ali z dvema tkanima prevodnima našitkoma na komolcih?

Na delavnici bomo spoznavali, kako lahko z različnimi tehnikami, kot sta pletenje na tulcu in kvačkanje, ustvarimo senzorje, ki se odzivajo na dotik. Domov boste odnesli vsaj en tekstilni senzor, ki ga lahko uporabite v svojih projektih, zin o tekstilnih tehnikah in namige za delo z e-tekstilom ter, upamo, številne nove ideje!

Delavnica je primerna za začetnike, saj za udeležbo niso potrebne izkušnje z delom s tekstilom ali elektroniko. Vsa orodja in (elektronski ter tekstilni) materiali bodo zagotovljeni, lahko pa s seboj prinesete tudi dodatna oblačila ali tekstil, ki bi jih želeli uporabiti.

Mentorici

Veerle Pennock je ustvarjalna izdelovalka elektronike, izumiteljica inštrumentov in glasbenica. Ustanovila je DIY delavnico Acid Solder Club v Utrechtu, v kateri se lokalna in širša skupnost srečuje na dogodkih, delavnicah za začetnike in izkušene udeležence vseh generacij ter se pridružuje elektronskim jam sessionom.

Michelle Vossen je izdelovalka in oblikovalka, sovodja delavnice za tekstilno tehnologijo na Univerzi za umetnost v Utrechtu. Kot mentorica sodeluje z različnimi organizacijami (Waag Fablab, Textilelab in Maker Education Lab). Navdušuje jo sprejemanje absurda v tehnologiji, raziskovanje nestanovitne narave strojev in eksperimentiranje s programsko opremo na nekonvencionalne načine.

Kolofon

S podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Mestne občine Ljubljana. Gostovanje nizozemskih umetnikov sofinancira Creative Industries Fund NL.