Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Adela: Algorave

Algorave

Algorave 1920x1080.png Oblikovanje: Neža Knez - knnz

DATUM: 18. november 2023 | 20.00–00.30
LOKACIJA: Kino Šiška, Ljubljana
GESLO: Vstop prost.

Po uspehu lanskega prvega pravega algoravea na naših tleh programiranje plesnih korakov nadaljujemo pod novo kodo: ADELA.

Na misijo v neraziskane svetove kreativnega kodiranja in abstraktne klubske elektronike nas bo popeljalo osem vrhunskih predstavnic in predstavnikov kodiranja zvoka in slike v živo. Pridružite se globalnemu algoritmičnemu gibanju!

Galerija

KAT1468.jpg KAT1917.jpg KAT1313.jpg KAT1602.jpg KAT1902 Adela.jpg Foto: Katja Goljat

Nastopajoči

badcirculation (VB)
AV-dvojec, ki ga sestavljata Antonio Roberts in Maria Witek, izvaja skupno kodiranje eksperimentalnega techna in housa z visokoenergijsko estetiko, ki je hkrati težka in groovy.
Badcirculation credits-ray.jpg

digital selves (VB)
Londonska glasbenica ustvarja računalniško glasbo s pomočjo v živo kodiranih algoritmov in s tem rekontekstualizira klubsko kulturo, eksperimentalno umetnost ter interakcijo med človekom in računalnikom.
Lizzie W. credits Jonathan Reus XL 20230901 204923805.MP.jpg

Luka Prinčič (SLO)
Glasbenik, performer in intermedijski umetnik, obenem pa eden aktivnejših domačih koderjev v živo in pobudnikov v skupnosti TOPLAP Slovenija. Skrbi tudi za Kamizdat, spletno založbo za raziskovalno elektronsko glasbo.
Luka Princic.jpg

Ansambel PRSA (SLO)
Kvartet se bo na Adeli zbližal z lokalno glasbeno zgodovino. Kot vodilo mu bo služila sfera jugoslovanskega prog rocka, ki jo bo bolj ali in manj dosledno prenesel v elektronsko zvočnost in sliko, značilnosti in prepoznavne odseke skladb pa bo prelil v epizodne improvizacije.
PRSA - a-dela - sorted mash - promo 1.jpg

Iván Paz (ŠPA)
Raziskuje uporabo kode kot vmesnika v realnem času in kako sodelovati z algoritmi strojnega učenja. V svojih delih uporablja lastno programsko opremo in elektroniko. Sodeluje v skupnostih TOPLAP v Mehiki in Barceloni.
Ivan Paz photo.jpeg

Flor de Fuego (ARG)
S kodiranjem v živo ustvarja performativne izkušnje, v katerih raziskuje koncepte telesa, prostora, kode in kaosa. Aktivna je tudi v skupnostih za kodiranje v živo, na primer v skupnosti uporabnikov Hydre.
Flor de Fuego .png

hellocatfood (VB)
Umetnik iz Birminghama v svojih avdiovizualnih nastopih raziskuje ustvarjalni potencial algoritmov, glitchev in povratnih zank z uporabo programskih okolij, kot sta Pure Data in TidalCycles.
23965429437 a81d104822 o - Antonio Roberts.jpg.1280x720 q85 crop-,.jpg

Blaž Pavlica (SLO)
Avdiovizualni umetnik, zvočni inženir, DJ in programer je v zadnjih letih imel že kar nekaj live coding nastopov, na katerih je kodiral v okoljih Hydra in SuperCollider. Za raziskovanje potopitvenega zvoka je razvil tudi DIY montažno zvočno kupolo.
Blaz Pavlica@algorave22.jpg

Kolofon

Produkcija: Društvo Ljudmila, Laboratorij za znanost in umetnost (2023)
S podporo: Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana
Koprodukcija: Kino Šiška, Galerija Vžigalica (MGML), Revija Razpotja (DHG)