Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Meglična celica

MeglicnaCelica 5480.JPG

Delavnica vizualiziranja ionizirajočega sevanja v meglični celici

MENTOR:
Luka Frelih

DATUM:
Torek, 14. marec 2022 | 17.00–20.00

LOKACIJA:
Cukrarna, Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana

PRIJAVE: Prijavitveni obrazec

FB dogodek

Opis delavnice

Pred delavnico Meglična celica: Vizualiziranje ionizirajočega sevanja si boste najprej ogledali prostorsko instalacijo Tilna Sepiča Kozmični dež, v kateri mioni, ki preletavajo prostor, sprožajo svetlobne in zvočne reakcije. Spoznali boste mione in druge vrste ionizirajočega sevanja, potem pa boste skupaj izdelali meglično celico, s katero boste lahko prelete in razpade teh visokoenergijskih delcev tudi videli v obliki meglic in ločili med mioni, alfa delci ter elektroni in pozitroni.

Brezplačna delavnica je namenjena odraslim. Težavnostna stopnja delavnice je 2/6 (lažja do srednja). Število udeležencev na delavnici je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava.

Delavnica je del programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema.

O mentorju

Luka Frelih je računalniški programer in umetnik, heker s posebnim zanimanjem za prosto programje in snovalec spletnih strani. Kot ustanovni član in predsednik Društva Ljudmila je sodeloval pri mnogih projektih, ki povezujejo tehnologijo in umetnost. Bil je član Theremidi Orchestra, Makrolaba, ASCII Art Ensembla in pionirskih mednarodnih skupnostnih projektov na področju net.arta. Kot mentor je razvil in vodil številne delavnice na področju tehnološko podprte ustvarjalnosti.

Ob koordinaciji in razvijanju programskih aktivnosti Ljudmile in njenih festivalov (Algopolis, Vector Hack, A dela?) trenutno soustvarja program v ljubljanskem vozlišču osmo/za, sodeluje pri pripravi taborov PIFcamp v Trenti in je član programskega odbora konference o kodiranju v živo ICLC 2023 (Utrecht, NL).

Kolofon

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png