Društvo LJUDMILA, Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Ljubljana (zemljevid)

Tukaj najprej zbiramo na spletu dostopne zemljevide Ljubljane. Povabljeni ste da dodate, česar še nimamo.

Zemljevidi

Uradni informacijski zemljevid z letalskimi posnetki, označenih je tudi veliko turističnih zanimivosti. Množica ikon in ambiciozen vmesnik naj vas ne prestrašita! Vsebuje podatke o hišnih številkah in avtobusnih postajališčih. Ima tudi dovolj dobro možnost tiskanja.

Natančen zemljevid Slovenije z iskanjem naslovov, uporaben tudi za Ljubljano. Pohvala Najdi.si za ta servis. Kje je API? Več layerjev?

OpenStreetMap (OSM) Ljubljana zemljevid in WIKI ali na informationfreeway.org - looking good (NOVO)!. Kje in kdaj bo prvi sestanek? :) Na sprehod ob žici GPS s sabo!

Zemljevid mesta z indeksom ulic - v bistvu slika kakovostnega papirnatega zemljevida Ljubljane. Vmesnik je prazgodovinski.

Yahoo Maps z ulicami

Live Local (Virtual Earth) z ulicami

Ljubljana - MapQuest

Turistični zemljevid Ljubljane

Še en turistični zemljevid

Nekakšen izrez iz zemljevida Ljubljane

Zgodovinska zbirka zemljevidov Ljubljane

Interactive Map of Ljubljana na IJS, verjetno prvi spletni zemljevid (93?). Na žalost klikanje ne dela več... (mark pomagaj press)

Satelitski posnetki

Google Maps

Evropska vesoljska agencija

Iskalniki in informacijski sistemi

Javni informacijski sistem prostorskih podatkov Mestne občine Ljubljana - ortofoto, hišne številke, spomeniki, raba, kataster in še marsikaj.

Javni prevoz

Shema prog mestnih avtobusov pozor, potrebujete Fleš

Iskanje avtobusnih postaj in sledenje avtobusom LPP prikaže zemljevid ožje okolice najbližje postaje, išče tudi po naslovih