Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Izdelava brezžičnega MIDI krmilnika

L1050951.JPG
MENTOR:
Dorian Janežič

DATUM:
Torek, 22. november 2022: 17.00–20.00
Sreda, 23. november 2022: 17.00–20.00

LOKACIJA:
osmo/za (8. nadstropje), Slovenska 54, Ljubljana

PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

Opis delavnice

Dvodnevna delavnica izdelave brezžičnega MIDI controllerja, namenjena glasbenim ustvarjalcem!

V prvem delu delavnice se bomo posvetili izdelavi in konfiguraciji digitalne naprave, sestavljene iz arduino microcontroller-ja, ultrasoničnega senzorja in baterije. Z napravo bomo preko brezžičnega omrežja, z uporabo MQTT protokola, v računalnik v realnem času pošiljali vrednosti senzorja.

V nadaljevanju bomo spoznavali različne možnosti uporabe tovrstnih tehnologij v glasbenem in širšem umetniškem ustvarjanju. V programu Ableton live in z vmesnikom Max for Live se bomo povezali s svojimi predhodno izdelanimi krmilniki, podatke iz njihovih senzorjev pa uporabili za generiranje MIDI vrednosti in mapiranje teh vrednosti na zvočne efekte.

Glavni cilj delavnice je spodbujanje razmišljanja o možnostih uporabe tovrstnih tehnologij in testiranje takšne naprave v praksi.

Uporabljene tehnologije: Arduino, MQTT broker, Ableton in Max for Live

Fotografije

20221123 osmo-za MIDIdelavnica 19 PhotoNejcKetis.jpg
20221123 osmo-za MIDIdelavnica 15 PhotoNejcKetis.jpg
20221123 osmo-za MIDIdelavnica 06 PhotoNejcKetis.jpg
20221123 osmo-za MIDIdelavnica 08 PhotoNejcKetis.jpg
20221123 osmo-za MIDIdelavnica 26 PhotoNejcKetis.jpg
Foto: Nejc Ketiš

O mentorju

Dorian Janežič je kreativni tehnolog, ki ga zanima oblikovanje interaktivnih izkušenj preko ustvarjalnih in izobraževalnih aplikacij. Obiskoval je NYU Tisch School of the Arts IMA Low Res, magistrski program, ki se osredotoča na eksperimentalne in umetniške uporabe tehnologije. V okviru programa je razvil lastno interdisciplinarno prakso, ki uporablja kreativno kodiranje za ustvarjanje 3D okolij, prostorskega audia in interaktivnih vmesnikov.

Kolofon

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png