Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Ida Hiršenfelder: Tipalke za elektromagnetno polje

MENTORICA:
Ida Hiršenfelder (beepblip)

DATUM:
Petek, 25. februar 2022: 17.00–21.00
Sobota, 26. februar 2022: 11.00–18.00 (premor za kosilo 14:00-15:00)

LOKACIJA:
osmo/za (8. nadstropje), Slovenska 54, Ljubljana

PRIJAVE: Preko spletnega obrazca (do petka, 18. februarja)
DODATNE INFORMACIJE: delavnica@ljudmila.org

Obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.
Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno (10). Namenjena je starejšim od 16 let, predhodno znanje ni potrebno.

EMF-beepblip-najava-web.jpg

Opis delavnice

Dvodnevna delavnica temelji na odprtokodnem prostem vezju Elektrosluch: detektor elektromagnetnih valov* za prevajanje elektromagnetnega (EMF) spektra v zvočni spekter.

Prvi dan bo obsegal sestavljanje elektronskih pripomočkov za terensko snemanje in pridobivanje znanja iz “naredi sama” elektronike in lotanja. Za boljše razumevanje učinka različnih frekvenc na biotsko okolje bo delavnico pospremilo predavanje o značilnostih elektromagnetnih in zvočnih frekvenčnih spektrov.

Drugi dan delavnice se bo začel s terenskim testiranjem novih naprav, učenje poslušanja različnih ritmov in gostot elektromagnetnega smoga. Sledita obdelava zajetih posnetkov v testni verziji programa Reaper za montažo digitalnega zvoka ter priprava vzorcev (samplov) za elektronsko glasbo. Delavnica se bo zaključila z montažo čisto prave kratke elektroakustične kompozicije.

* Osnovni načrt je razvil Jonáš Gruska pod licenco CC NC-BY-SA za LOM Audio in objavil v Makezine.com.

Galerija

MRIM4517.jpg
MRIM4420.jpg
MRIM4652.jpg
MRIM4806.jpg
MRIM5017.jpg
MRIM4631.jpg
Foto: Matjaž Rušt

O mentorici

Ida Hiršenfelder je zvočna umetnica in arhivistka. Nastopa pod slišnoglasnim imenom beepblip. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Trenutno študira sonologijo na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Beepblip-field-recording.jpeg

Kolofon

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png