Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Digital Dish @ Ljudmila: gosti VIDEO VEČERJO: Boštjan Čadež – Fšk

(Preusmerjeno s strani FŠK 2011)

Digital Dish @ Ljudmila gosti VIDEO VEČERJO: Boštjan Čadež – Fšk: Video mapping

V sredo 6. aprila ob 20. uri na Ljudmili, Rimska 8, LjubljanaBoštjan Čadež - Fšk bo z video projekcijami mapiral veliko sobano na Ljudmili, postregel z video animirano instalacijo in prikazal arhitekturo mapiranja z elektronsko sliko. Obenem bo predstavil svoje delo na tem področju ter podal nekaj zanimivejših nasvetov in trikov video mapiranja. Ob video poslasticah nam bo tokratni kuhar serviral tudi slastni meni presenečenja.

O avtorju

Fsk01x.jpg

Boštjan Čadež - Fšk je uveljavljen avtor na sceni klubske kulture pri nas in v tujini. Deluje na področju generirane elektronske slike, procesiranja video signala in ustvarjanja interaktivnih uporabniških okolji. Sodi med inovativnejše avtorje mapiranih video projekcij. Pred kratkim je gostoval v Ženevi v Švici v klubu Le Zoo Usine, med drugim je hišni VJ dogodkov: Zeleno sonce, Elements, Astro Disco, Coluors in Nered. S svojo igrico Line Rider, je uspešen tudi na globalnem trgu.


O projektu

Video vecerja logo.jpg

Projekt VIDEO VEČERJA je sklop dogodkov, ki se izvajajo enkrat mesečno v Kulturnem Inkubatorju - MKC v Mariboru. V vsakem posameznem enkratnem večeru povabljeni ustvarjalec pripravi tematsko izhodiščno video projekcijo in jo vsebinsko osmisli s kuharskim dodatkom. Lastno domišljena video večerja je povsem avtorski pristop posameznega avtorja in izhaja iz njegovega osebnega odnosa, razmišljanja in zanimanja. Lahko je odgovor na njegovo trenutno ustvarjalno raziskovanje ali pa prikaz preteklega dela. Posamezni avtor se lahko osredotoči na določene detajle: barvo, obliko, okus, namen, vsebino, videz,…Izbor umetnikov je raznolik in se ne omejuje na čas in prostor iz katerega izhajajo. Nabor VIDEO VEČERIJ je tako pester ter širokega razpona pristopov ter izpovedi.

Program Digital Dish @ Ljudmila /Ljudmilin digitalni obed/ poteka od 2003 dalje, je skupni naziv za serijo predavanj in predstavitev umetniških praks in izkušenj.


Vstop prost!