Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Martin Krauser : Rišem s kodo

Delavnica risanja s programskim jezikom Processing za mladostnike 14+ ter odrasle

KonS Rišem s kodo.png

DATUM: ponedeljek, 18. januar 2021 | 18.00–20.00
MENTOR: Martin Krauser
SPLETNA DELAVNICA: povezavo sporočimo naknadno
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org; udeležba na delavnici je brezplačna.

O delavnici

Meniš, da je programiranje neustvarjalno? Si želiš risati s pomočjo programske kode? Kaj bi s kodo ustvaril_a ti?

Vabljen_a, da se nam pridružiš na delavnici, kjer bomo z ustvarjanjem razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov ter se učili izrisovanja na računalniški ekran. Izvedeli bomo, kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije, ter kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu.

Delali bomo z odprtokodnim programskim jezikom Processing, ki je bil ustvarjen za računalniško skiciranje in učenje programiranja, a se je razvil v intermedijsko razvojno orodje. Processing je odlična alternativa lastniškim orodjem z dragimi licencami, ki je dostopna šolam, otrokom, začetnikom in ljubiteljskim ustvarjalcem.

Na delavnici bomo začeli z osnovnimi ukazi in postopno in z razumevanjem zgradili kompleksnejše programe, zato je primerna tudi za tiste brez programerskih izkušenj ali računalniškega znanja. Cilj delavnice je tako tudi pokazati, da programiranje ni veščina, ki zahteva neke prirojene sposobnosti ali fascinacijo z računalniki, ampak jo lahko pograbi prav vsakdo - in se pri tem ustvarjalno zabava.

O mentorju

Martin Krauser je diplomiral na Fakulteti za humanistične študije na programu Kulturni študiji in antropologija in končuje študij na Fakulteti za računalništvo in informatiko na programu Računalništva in informatike. Kadar lahko, nastopa kot ulični glasbenik s kitaro, petjem in elektronskimi efekti, od aprila 2019 pa sodeluje z Zavodom Kersnikova kot mentor pri izvedbi in razvoju delavnic v okviru Rampe.

Prijave

Delavnica je namenjena mladostnikom od 14. leta dalje ter odraslim. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava na: delavnica@ljudmila.org. Udeležba na delavnici je brezplačna, udeleženci uporabljajo poljuben OS (Linux, Windows ali Mac). Delavnica bo trajala 2 uri, s kratkim premorom.

Kolofon

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png


|image=KonS Pavlica Risem s kodo.jpg